ComeToUsa

עבודה בחו"ל

עבודה בחו״ל

עבודה בחו״ל

עבודה בחו״ל

עבודה בחו"ל הפכה בשנים האחרונות לאופציה רווחת מאוד (לפי נתונים שהתפרסמו באתר אמדור), הן עבור צעירים בראשית דרכם המקצועית והן עבור אנשי מקצוע מיומנים בתחומים שונים. האפשרויות רבות ומגוונות: מכירת מוצרים שונים בקניונים מובילים במדינות שרמת החיים בהן גבוהה והביקוש לאותם מוצרים בהתאם (הלהיט המוביל של עבודה בחו"ל), מאבטחים, או-פריות, מהנדסי תוכנה, חוקרים בתחומי שונים כמו ביולוגיה או כימיה, רופאים, טכנאי רנטגן ועוד ועוד.

הדרך הטובה ביותר למצוא משרה מתגמלת היא להכיר מראש את המעסיק, לתהות על קנקנו, לשוחח עם מי שכבר עבדו עבורו ולדעת בדיוק מה צפוי לכם. כך, למשל, עבודה בחו"ל עבור ירדנה עובדיה  (בבתי החולים שהיא מפעילה בגינאה המשוונית) מקנה לרופאים ולשאר אנשי הצוות הרפואי תחושת שליחות נדירה – בזכות האפשרות להעניק טיפול רפואי מתקדם לאוכלוסייה שאחרת לא הייתה זוכה לו – ובנוסף גם שכר מכובד מאוד ותנאי עבודה שבארץ אפשר רק לחלום עליהם (דבר שירדנה עובדיה מקפידה עליו במיוחד). גם כשמדובר בעבודות שלא דורשות שנות לימוד ארוכות והתמחות מפרכת, כאלה שפתוחות בפני רבים כמו מכירה בעגלות, עדיין חשוב לדעת עבור מי יוצאים לעבוד. כדאי גם לזכור שכשיוצאים לעבודה בחו"ל, החברים לעבודה הם גם מסגרת חברתית ואפילו תחליף למשפחה במקרים רבים, ובאופן טבעי מעסיקים איכותיים מושכים כוח אדם איכותי שכיף לבלות איתו בחו"ל.

 

מהו פרק הזמן האופטימלי לעבודה בחו"ל?

הפיכת העולם לכפר גלובלי, הקלות הרבה יותר בה ניתן להגיע מנקודה לנקודה (ובפרט מישראל אל היעד שנבחר לעבודה בחו"ל וממנו בחזרה לארץ), הטכנולוגיה שמאפשרת שמירה על קשר הדוק עם הארץ, העובדה כי ישראלים רבים בוחרים לעבוד בחו"ל כך שאנחנו אף פעם לא לבד ולא משנה באיזה חלק של העולם אנחנו נמצאים והפעילות הבינלאומית של חברות ישראליות (למשל IMS של ירדנה עובדיה) – כל אלה גורמים לכך שעוד ועוד ישראלים יממשו את הרצון לעבוד בחו"ל. באופן טבעי פרק הזמן שבו עובדים ישראלים בחו"ל משתרע על טווח רחב מאוד, מחודשים ספורים ועד שנים רבות ואפילו לצמיתות.

צעירים בראשית דרכם נוהגים לצאת לפרקי זמן של מספר חודשים עד שנה, לרוב כדי לחסוך מספיק כסף לטיול גדול, לימודים, מכונית או כל מטרה אחרת. כשמדובר בעבודה רווחית במיוחד כמו מכירה בעגלות, ישנם לא מעט ישראלים החוזרים אליה מספר פעמים (כלומר, יוצאים לעבוד בחו"ל, חוזרים לארץ או נהנים מטיול מפנק ואז שוב אל מאחורי העגלה וחוזר חלילה) – עד שהם עולים על המסלול של קריירה "רצינית" יותר. שיקול נוסף הוא מזג האוויר: ישראלים רבים מתקשים להתמודד עם החורף באירופה או בחלק גדול מערי ארה"ב, ומעדיפים לעבוד שם באביב ובקיץ ועם השלכת לחזור לארץ.

אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים, לעומת זאת, יוצאים לפרקי זמן ארוכים יותר בדרך כלל, שכן אופי עבודתם מחייב זאת. הרופאים המועסקים בבתי החולים של ירדנה עובדיה, למשל, עובדים בהם בדרך כלל מספר שנים – וכאמור, רואים ברכה של ממש בעמלם.

Exit mobile version